Tänään oli tämän syksyn ensimmäinen pakkaspäivä, lämpötila pysyi nollan alapuolella päivälläkin. Aurinkokin jaksoi paistella koko päivän ja talitiaiset pyrähtelivät ahkerasti lintulaudalla.
Niinpä pihalla olikin mukava ihailla Hallattaren koristelemia syksyn lehtiä.


2042327.jpg
Tarhasyysvuokon kaikki nuput eivät ehtineet avautua

2042235.jpg

2042232.jpg

2042233.jpg

2042234.jpg

Koristeomenapuun omenatkin saivat kuorrutteen pinnalleen


Risuverstaalla on valmistunut jonkin verran lintuja ja risusydämiä, mutta tänään olen tehnyt havupalloja, tuli jo tilaus muutamasta sellaisestakin.

Jäännösoksista tein kanaverkon päälle tällaisen pisaranmallisen ovikoristeen .
Koristeeksi kiinnitin muutaman puutähden.

2042231.jpg

Yleensä käytän pienemmät oksat kranssien tekemiseen, mutta tänä syksynä jouduin uuden ongelman eteen tielaitoksen (olikos se nykyään Destia ?) ahkeruuden takia.  Yleensä ei ole tarvinnut muuta, kuin kävellä pihalta tienvarteen ja leikata kranssien pohjaan tarvittavat pajunoksat, mutta viime kesänä onkin taas leikattu kaikki ojanpenkat niin siisteiksi, ettei ainuttakaan pajua ollut näkösällä. Nyt niiden löytäminen on vähän suuremman etsimisen takana, mutta ellei muualta löydy, niin minulla on plantaasilla muutama koripaju kasvamassa, ne vaan eivät ainakaan vielä viime viikonloppuun mennessä olleet pudottaneet lehtiään ja eihän sitä millään viitsisi alkaa riipiä niitä lehtiä itse :)

Sukkia ja vanttuita (eli lapasia) olen kutonut muutamat, laitan kuvia seuraavaan postaukseen, jos muistan kuvata ne valoisaan aikaan, ulkona saa paljon paremmat värit kuviin.

Ja nyt mukavaa viikonlopun odotusta ja isänpäivää :)