Tänään ulkoistin risuverstaani pihalle, plantaasin vadelmamaan viereen.  Aina siinä jotain ehtii väkertää, kun odottelee mansikanhakijoita.  Pöytänä on historian hämärästä peräisin oleva piirustuslauta, jollaisia kukaan ei enää käytä sen alkuperäisessä käyttötarkoituksessa, nykyään kaikki piirretään tietokoneella. Laudan saa käännettyä vaakatasoon, jolloin siitä tulee tukeva ja tilava pöytä kaikenlaiseen askartelutoimintaan, reunassa on vielä sopivasti kouru oksasaksia ja rautalankaa varten :)
1699770.jpg

Eilen kävin hakemassa osmankäämin lehtiä ja tänään riivin ne suikaleiksi ( koirankammalla riipiminen sujuu sutjakkaasti) ja laitoin huomiseen asti kuivahtamaan. Huomenna niistä sitten pitäisi väkertää jotain, toivottavasti  jossain välissä ehdin, sillä huomenna on työntäyteisempi päivä mansikoiden parissa, aamulla kerätään ensin tilatut mansikat ja illalla kerätään torimyyntiä varten. Käymme torilla vain lauantaisin ja nyt
pääsenkin itse torimyyjäksi, kun henkilökunta, eli kuopus, lähtee Ruisrockiin.
Myös kamera lähtee hänen mukanaan, joten ne jutut, mitä osmankäämeistä saan aikaiseksi, voin kuvata vasta sunnuntaina

1699767.jpg

1699768.jpg

1699764.jpg


Keväällä istutetut mansikat ovat jo tehneet ensimmäiset raakileensa

1699759.jpg

Niitä ihmetellessäni huomasin pellon laidalla ensiluokkaisen mättään himmelin raaka-ainetta, eli nurmilauhaa

1699755.jpg

Himmelin ja muiden olkikoristeiden tekoa on minulle opettanut naapurissa asunut yli 80 vuotias mummo, joka on vuosikymmeniä tehnyt himmeleitä ja hän on aina tehnyt ne nurnilauhasta, eli "kasteheinästä", kuten sitä täällä päin nimitetään. Nurmilauhasta tehdyistä himmeleistä tulee todella hienoja ja siroja, heinä on paljon ohuempaa kuin esim. rukiin olki, josta himmelit usein tehdään. Heinä kerätään elokuussa, kun se on jo tuleentunut ja muuttunut keltaiseksi.
Olen tehnyt olkikoristeita syksyisin jonkin verran myyntiin, meillä kotona niitä ei oikein voi pitää, ne kun liikkuvat ilmavirrassa, ja kaikki liikkuva kiinnostaa kissoja mitä suurimmassa määrin, joten en ole vielä keksinyt sellaista paikkaa, missä kissat eivät pääsisi niihin käsiksi.
Yksi tähti löytyi kuitenkin kaapista, jossakin pitäisi olla olla myös pienempiä joulukuusen koristeeksi tarkoitettuja pikkutähtiä, ehkä nekin vielä löytyvät.
1699765.jpg

Huomiseksi on luvattu ihan hellettä tänne seudulle, mukavaa kesäpäivää kaikille :)