Kuin sieniä sateella
1888610.jpg

1888593.jpg

Viime päivien sateet ovat saaneet aikaan sen, että nurmikko on yhtä sienimetsää.
Taitaa vaan koko sienikansa olla kaikkea muuta kuin ruokasieniä.  Tämän punaisen kärpässienen minäkin tunnistan, mutta siihen minun sienituntemukseni jokseenkin rajoittuukin.  Täällä Länsi-Suomessa on sieniä perinteisesti pidetty madon lakkeina, ei ihmisravintona.  Toki täälläkin on innokkaita ja ahkeria sienestäjiä.

1888582.jpg

Asterin kukassa on lammikko

1888596.jpg

Ruusun nuppua ei enää huvittaisi aueta1888598.jpg

1888606.jpg

Pihakoivu päätti vaihtaa syysasusteisiin ( ja minä riemastuin, että pian ne lehdet putoavat ja saa kerätä taas risulintumateriaalia, ei tokikaan pihakoivusta)


Syyskauden ensimmäiset markkinat ovat onnellisesti ohi.
Poikkeuksellisesti ilma oli kaunis, tunnelma leppoisa ja kaupankäynti vilkasta :)

1888617.jpg

Markkinaväkeä museon tunnelmallisessa pihapiirissä


1888605.jpg

Leivoin kahtena päivänä yhteensä 600 karjalanpiirakkaa

1888618.jpg

...nämä ovat menossa uuniin

1888591.jpg

..ja tässä paistamisen jälkeen

Osan piirakoista pakastin tulevaa käyttöä varten, mutta suurimman osan vein markkinoille myyntiin.  Meillä on vuolukivinen leivinuuni, joka siis lämmitettiin kahtena päivänä peräkkäin varsin kuumaksi, on meillä kotona nyt lämmintä riittänyt...

Piirakoiden lisäksi myyntipöydälläni oli muita leivonnaisia, mehuja ja hilloja. Tuoreita mansikoita, syysvadelmia ja karhunvatukoita saimme vielä poimittua myytäväksi.

Syksyn lähestyessä myös villasukat, eli tillukkaat, löysivät uusia omistajia.

Osmankäämikimppupohjia somistelin ruusujen lisäksi syksyisemmillä materiaaleilla, (teko)sienillä, marjoilla ja ruosteisilla kastelukannuilla. (piti ottaa niistä kuvakin, mutta en ehtinyt ja nyt ne on myyty. Teen vielä uusia ja yritän muistaa kuvatakin ne sitten)

1888601.jpg

Hätäisesti otettu kuva myyntipöydästäni ja potentiaalista asikkaasta

1888603.jpg

..välillä asiakkaita riitti ihan jonoksi asti ;)

Tänään meillä on valmistauduttu kesälomamatkaan, eli olemme tehneet kotona yhdistettyä kevät- kesä- ja syyssiivousta (olisikohan siinä tullut tehtyä jo joulusiivouskin ?)
Kesä on kulunut tiiviisti mansikkamaalla,  kotona olen ehtinyt välillä vain hätäisesti imuroida, joten nyt oli vähän perusteellisempi siivous varsin perusteltu.

Lähdemme mieheni kanssa tiistaina kahdeksi viikoksi Lappiin ja Kuopus jää kissojen kanssa talonvahdiksi.  Tänä vuonna ei taida olla luvassa kovin näyttävää ruskaa, mutta eipä tuo haittaa, todella mahtavaa on päästä lomalle :) :)

Esikoinen tuntuu viihtyvän erinomaisesti Soulissa. Hänen ja tyttöystävän Blogissa voimme seurata heidän edesottamuksiaan päivittäin.  Tuntuu, että nyt olen heidän puuhistaan paremmin selvillä, kuin silloin, kun hän asui Tampereella, silloin saattoi mennä viikkokin, ettei oltu yhteyksissä.   Ainakin näin alussa he ovat päivittäneet blogiaan päivittäin :)

1888615.jpg

Viivi katselee syksyn saapumista

1888594.jpg

Nipsu valtaistuimellaan

1888613.jpg

......ja ne syysvadelmat on isoja


Mukavaa viikonalkua :)