1860387.jpg

Viimeiseen pariin viikkoon en ole ehtinyt koneen ääreen, puuhaa on muuten riittänyt aivan kuin kuvan mehiläisillä (vai ovatkohan ampiaisia ?) 


Kiitos kuitenkin kaikille, jotka olette vierailleet blogissani ja kiitos myös kommenteista :)

Edellisen postauksen jälkeen olen saanut uuden läppärin ja hankin myös uuden kameran, joten taas on pitänyt opetella uusia asioita.

Nyt ovat marjapensaat tyhjiä ja sato pakastimessa ja...

1860388.jpg

... näissä pulloissa ja purnukoissa
Hillot ja mehut ovat valmiina syysmarkkinoita varten, vielä pitää värkätä jotain käsitöitä ja ensi viikolla leipoa 6.9. pidettäville markkinoille.

Maalaismarkkinoiden jälkeen pääsemme vihdoin lähtemään KESÄLOMALLE LAPPIIN :) :)  Lähdemme 9.9, mökki- ja hotellivaraukset alkavat olla kunnossa.  Tällä kertaa kiertelemme eri paikoissa Posiolta Utsjoelle ja Pohjois-Norjaan, Kilpisjärvelle ja Äkäslompoloon, 24.9. olisi tarkoitus olla taas kotona.

 Kokonaan ei sadonkorjuukaan vielä ole tehty....

1860393.jpg

syysvadelmat alkavat vasta kypsyä, niistä tulee ISOJA :)

1860849.jpg

1860848.jpg

Karhunvatukat alkavat myös jo kypsyä

Mansikoitakin on vielä kerätty ihan myyntiin asti,  parina viime lauantaina kuopus on ollut torilla myymässä mansikoita, vadelmia, mehuja, hilloja ja kaikkea muutakin satoa mitä plantaasilta on löytynyt. Ilmat ovat suosineet ja asiakkaita on riittänyt mukavasti.

1860412.jpg

1860408.jpg

Nämä kuvat tuli otettua vasta vähän ennen puoltapäivää, kun myyntipöytä alkoi olla jo melko tyhjä

1860409.jpg

1860434.jpg

ja olihan siellä Mikko Alatalokin keskustan vaalitilaisuudessa, lauleli tunnin ajan ja kovaääniset olivat sen verran kovalla, että olisi pitänyt osata viittomakieltä, kun joku halusi jotain ostaa.

Eilen kävimme Helsingissä viemässä Esikoisen tyttöystävineen lentokentälle.
He lähtivät Etelä-Koreaan yliopistoon vaihtareiksi.

1860401.jpg

Hankimme heille läksiäisiksi kunnon kermakakun marsipaanimatkalaukkuineen

1860371.jpg

1860399.jpg

Tässä sitä ollaan lähdössä ja vielä kerran pitää tarkistaa, ovatko passit sun muut viisumit mukana...

Hyvin ovat kuulemma päässeet perille ja asunnot campukselta löytyneet, joten eivätköhän he siellä hyvin hyvin pärjää :)

1860431.jpg

Tässä kissaystävämme Onni ja Ruusa pieninä päiväunilla. Nykyään he ovat yhä hyvät kaverukset, mutta jo niin isoja, että olivat tänään eläinlääkärillä leikattavina.
He olivat eläinlääkärillä kolmisen tuntia ja kun kävin hakemassa heidät, Onni oli jo täysin herännyt, eikä muutenkaan ollut millänsikään, mutta Ruusa-ressu on vieläkin vähän tokkurassa ja onneton, tässäkin tapauksessa taas  naispuolisella on paljon rankempaa :(
 

Sitten vielä vähän silityskuvien tekemisestä


Hommaan tarvitaan tietokone, mustesuihkutulostin, valokuvia, jotka tulostetaan silityskuvapaperille.
Itse käytän kuvassa olevia hp:n papereita, kun sattuu tulostin olemaan sen merkkinen.  Olen joskus kokeillut muidenkin valmistajien papereita, mutta mielestäni nämä ovat parhaimman laatuisia. Nämä paperit olen ostanut Verkkokaupasta Tampereelta, mutta luultavasti niitä voi tilata sieltä myös netin kautta.

Arkit ovat a4 kokoisia, halutessaan voi tietysti tulostaa koko arkin kokoisen kuvan, mutta pienempiä kuvia on helpompi silittää kankaaseen. Kannattaa kuitenkin tulostaa kerralla koko arkillinen kuvia, ettei mene kallista paperia hukkaan.

Itselläni on Corel Paint Shop Pro kuvankäsittely-ohjelma, jolla voi muokata kuvia ja laittaa kuviin myös tekstiä. Teksti pitää olla tulostettaessa peilikuvana, sillä kun kuva silitetään paperilta kankaalle, se siirtyy kankaalle peilikuvana.

Kun  mieleiset kuvat on valittu, ne tulostetaan silityskuva-arkille, leikataan arkista irti, muutaman millin reunat pitää jättää kuvan ympärille.

Kuvat siirretään kankaalle painamalla voimakkaasti kuumalla silitysraudalla.Tarkat ohjeet löytyvät paperipakkauksesta. 

Kuvat kannattaa siirtää vaalealle pestylle puuvillakankaalle, tumma pohjakangas muuttaa kuvien värejä.  Kuvia voi myös siirtää suoraan esim. t-paitaan yms.

Kasseihin tai tyynyihin yms. vastaaviin kannattaa kuva ensin silittää kankaalle ja tehdä kassi tai tyyny tilkkutyötekniikalla tai ommella kuva valmiiseen työhön.  

1860407.jpg


1860381.jpg

1860404.jpg

Syksy saapuu vähitellen puutarhaan, mutta neitoperhosille riittää vielä kukkia
Aurinkoista syksyn alkua :)