Eilinen päivä oli kunnon sadepäivä, joten päätimme kissojen kanssa viettää sen kukin omalla tavallamme.
Poimin maanantaina (sateessa) 40 litraa mansikoita, jotka sitten eilen keitin mehuksi ja hilloksi. Siinä talo kyllä lämpeni mukavasti ja tuli hyvät tuoksut.
Kissat nauttivat lämmöstä kukin tahollaan.
1756845.jpg
Ruusa ei jaksanut kiivetä edes sohvalle

1756846.jpg
Nipsu jaksoi sentään aina välillä kääntää kylkeä

1756847.jpg

Eilisen päivän aherruksen tulos: Mansikkahilloa, porkkanamarmeladia, mansikka-raparperimehua ja mansikkamehua


Porkkanamarmeladi on todella aurinkoisen väristä ja herkullisen makuista (kuvassa väri ei näköjään ihan pääse oikeuksiinsa). Sitä voi mainiosti käyttää  täytekakun tai kääretortun täytteenä, tulee kauniin väristä ja raikasta.
Tässä valmistusohje
1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
2 sitruunaa
1 appelsiini
1 pkt hillo-marmeladisokeria

Porkkanat kuoritaan ja paloitellaan.  Keitetään vedessä kypsiksi n. 30 minuuttia. Vesi kaadetaan pois ja porkkanat soseutetaan esim. sauvasekoittimella.  Tämän jälkeen lisätään sitruunoista ja appelsiinista puristettu mehu, joukkoon voi raastaa myös sitruunan kuorta, sekä hillo-marmeladisokeri, kuumennetaan ja keitetään 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. (Varo, roiskuu helposti). Ja sitten vaan tölkitetään.Tosi helppoa:)

1756888.jpg

Tässä vielä kuva marmeladista oikean värisenä