Kevätpuuhat plantaasilla eivät ota vähentyäkseen, aina löytyy jotain uutta. Yhden homman kun saa tehtyä, niin kaksi on odottamassa. Lisäksi viimeiset kolme viikkoa on vietetty keskiyön hetket levittelemässä harsoja mansikoille, se homma kyllästyttää jo niin vietävästi :(   Viime yöksi ei enää levitetty harsoja, mansikat eivät paleltuneet, vaikka aika lähellä nollaa lämpötila kävikin. Tänään emme myöskään peittäneet mansikoita, saas nähdä miten käy...

Mansikoiden istutus on loppusuoralla, viikonloppuna pitäisi kaikkien olla istutettuna.

1602199.jpg

Autiolta näyttää mansikkapenkki vielä

1602190.jpg

Viikko sitten istutettu taimi on lähtenyt näin iloisesti kasvamaan


Torstaina istutin myös syysvadelman taimet. Teimme vadelmapenkit mansikkamuovin levityskoneella, vaikka yleensä käytänkin vadelmilla puuhaketta katteena, nyt kokeilin istuttaa ne muoviin.
Istutuspuuhissa seuralaisena hyöri rohkea mustarastasemo, jolle juuri myllätystä maasta löytyi suun täydeltä matoja poikasille vietäväksi.

1602203.jpg

Nippu avojuurisia vadelmantaimia ilman suurempaa elonmerkkiä

1602194.jpg

Vadelmarivistö heti istutuksen jälkeen

1602205.jpg

Tänään olivat jo ensimmäiset uudet versot näkyvillä


Nyt odotellaan kunnon sadetta, kun lämpöä jo vähän saatiin.  Juuri istutettuja taimia on sadetettu päivät pitkät ja laitoimme eiliseksi päiväksi sadetuksen myös marjapensaille, tänään ne näyttivät selvästi virkistyineiltä ja vihreämmiltäkin.  Onneksi meillä on pari kaivettua lammikkoa, joista voi ottaa vettä sadetukseen.


Risutöitäkin pitäisi vielä vähän ehtiä tekemään.
1591516.jpg

Kevään viimeinen risukuorma

Kaadoimme koivun juuri ennen hiirenkorvien puhkeamista ja risut pitäisi käyttää ennen kuin ne kuivuvat liikaa.

Ensi viikolla olisi tarkoitus keskittyä kotipihan kukkiin ja perennoihin, osa kukista on jo laatikoissa ja ruukuissa, mutta osa odottelee edelleen kasvihuoneessa.
Uusia perennojakin on tullut taas hankittua, mutta ensin on nitistettävä voikukat ja muut rikkaruohot, miten ne voivatkin olla niin elinvoimaisia pakkasista ja kuivuudesta huolimatta ?

1602187.jpg

1602191.jpg

1602195.jpg

1602202.jpg

Tähtisilmät pitävät auringosta

1602201.jpg

Timattikukka suorastaan vaatii auringonpaistetta

1602208.jpg

1602207.jpg

Verenpisaran alushame on hienon röyhelöinen tai vähän vaatimattomampi

Taitaa olla aika mennä nukkumaan, huomenna on taas työpäivä taimistolla ja iltapäivällä menemme ylioppilasjuhliin.  Ehtisiköhän  sitten illalla vielä vähän grillailla :)