Vappu on melkein ohi, vähän ehdittiin juhlistaa kevään juhlaa tippaleivillä ja valkoviinillä, vaikka muuten aika kuluikin pääasiassa työn merkeissä.
Kevät etenee kovaa vauhtia ja kiire kasvaa samalla mitalla työpaikalla taimistolla. Orvokkeja myydään yhä kiihtyvällä tahdilla, muut kesäkukat odottelevat vielä vuoroaan.  Myös perennoja sekä puita ja pensaita istutellaan jo ahkerasti. 
Viime viikolla olimme hinnoittelemassa hiekkakentällä olevia havuja,  yhden valkokartiokuusen juurelta  löytyi viikon yllätys: rusakko oli tuonut viisi poikastaan suojaan puun juurelle, mikähän oli pelästyttänyt pupuemon. Seuraavana aamuna pupuja ei ollut enää siinä paikassa ja päätimme uskoa, että emo oli vienyt  ne parempaan turvaan, eikä niille ollut käynyt huonosti. 1517025.jpg

Viime viikolla oli vielä myös yöpakkasia ja yhtenä aamuna oli vastassa satumainen maisema. Yöllä oli ollut sadetus päällä ja vesi oli jäätynyt kasvien päälle.
1517005.jpg

Hansaruusun taimia jääkuorrutteella

1517004.jpg

Kääpiöstrobusmäntyjen pitkät jääpuikot

1517032.jpg

Pilaristrobusmännyt aamuauringossa

1517020.jpg

Englanninpelakuut alkavat olla jo kauneimmillaan

Kotipihalla on  kääpiöalppimänty saanut kaveriksi toisen samanmoisen, pihalle on muuttanut myös yksi kääpiöserbiankuusi, (picea omorica nana), Victoria-luumupuu, lukuisa määrä orvokkeja ja olohuoneen ikkunalaatikoiden pelakuut, jotka tosin ovat vielä kasvihuoneessa.
Kasvimaata on pitänyt kunnostaa, porkkanat ja punajuuret voisi kylvää, kun vaan ehtisi.... ja 10 kg valkosipuleita odottaa maahan pääsyä.

1517013.jpg

Tähtipelakuut kukkivat tänä vuonna ikkunalaatikoissa, toivottavasti...


1517026.jpg

Orvokit ovat tänä vuonna hempeän sinisiä

1517034.jpg

Keltajapaninangervon uudet lehdet ovat kuin kukkia

1517007.jpg

1517008.jpg

Uudet kasvilapset ovat ihanan pörröisiä... nämä ovat kylmänkukan nuppuja

1517012.jpg

Alppipajun kissat ovat myös untuvaisia...


1517028.jpg

 ...kuten myös Onni ja Ruusa jotka viettävät rauhallista vappupäivää puutarhatuolissa


Nytpä voisi vielä nauttia lasillisen valkoviiniä kevään kunniaksi ja mennä sitten nukkumaan, huomenna kun on taas työpäivä, aurinkoista kesän odotusta kaikille :)