Meillä on kesä virallisesti alkanut. 
Kesän ensimmäinen mansikkasaalis on kerätty ja juhlallisesti kuvattu :)
1648678.jpg

Viime perjantaina keräsin ensimmäiset viisi litraa mansikoita, jotka päätyivät paikallisen konditorian mansikkakakkuihin.
Oman mansikkakakun aion tehdä juhannuksena, jolloin on kuopuksen syntymäpäivä. Valkosuklaa-mansikkakakku olisi suunnitelmissa, pelkkä ajatuskin on varsin herkullinen :)

Huomenna on tämän kevään viimeinen työpäiväni taimistolla, on taas aika ryhtyä täysipäiväiseksi mansikanviljelijäksi. Ihan mukava ajatus tämäkin, saa ihan vapaasti päättää omista työajoistaan, jotka tosin tahtovat venyä luvattoman pitkiksi.
Plantaasilla mansikat ja muut kasvit ( myös rikkaruohot) voivat ihan hyvin,  kun sadetta vihdoin saatiin. Onneksi täällä ei tullut mitään suurempia ukkoskuuroja, vaan ihan tasaista sadetta, yhteensä parikymmentä milliä.

1648676.jpg

Toukokuussa istutetut mansikantaimet ovat jo alkaneet kukkia

1648681.jpg

Karhunvatukkakin on saanut kukkanuppunsa auki

1648684.jpg

Mansikkapellon laidalla kukkivat harakankellot

Kotipuutarhassa perennapenkit ovat vielä osittain työn alla, ehkä nyt kuitenkin saan aikani jaettua niin, että  ehdin vähän touhuilla täällä kotonakin.

Minulla on purjot ja jättisipulitkin vielä ruukuissa, mahtaako kukaan muu koulia ja ruukuttaa sipuleita ? Ovat kuitenkin hyvässä kasvussa, kun toivottavasti  tiistaina  pääsevät  kasvimaahan !

1648674.jpg

Sadepisaroita kuunliljan lehdellä

1648685.jpg
ja riippahernepensaan kukilla