Ihanan keväinen päivä vastakohtana eiliselle, mustarastas jäi vielä pitämään konserttiaan kuusen latvaan. Pikkukissojen kanssa tarkkailimme kevään merkkejä puutarhassa.  Yksi kohmeinen sisilisko löytyi ja  mehiläiset pörräsivät krookuksissa. Siinäpä ne tärkeimmät kissojen kannalta katsottuna.
Raparperi on jo puskenut esiin mullan alta, pitää laittaa huomenna harso päälle, niin päästään nopeammin leipomaan piirakkaa. Neidonkurjenpolvet ovat myös jo lähteneet kasvamaan, samoin kylmänkukat ja viinisuolaheinässä on jo isot lehdet. Varastossa talven viettäneessä japaninvaahtera on aukaissut lehtensä,  kohta on laitettava lämmitys kasvihuoneeseen, että vaahtera pääsee kunnolla päivänvaloon. Sisällä itämässä olevat kesäkukatkin ovat jo niin isolla taimella, että niidenkin pitää päästä pian valoisammalle kasvupaikalle .Toivottavasti yölämpötilat ovat suosiollisia, sähköllä kun lämmittelen !
Tänään kunnostin Tarja Halosen (pensasruusu) kasvualustan, siinä kasvaa ruohosipulia ja kuukausimansikoita, nyt kun maa on möyhennetty ja rikkaruohot eivät vielä ole päässeet valtaan, on hyvä levittää kasvualustaan koristekatetta.
Kasvien heräämistä tarkkaillessa huomaa monia asioita, jotka pitää tänä kesänä muuttaa, suviruusu on kasvanut liian isoksi nykyiseen paikkaansa, se pitää siirtää, perennoita pitää muuttaa toiseen paikkaan ja hankkia kokonaan uusia.... tätä asiaa on miehen vaikea ymmärtää, johtuisiko siitä, että hän joutuu aina välillä lapiohommiin ?

1469346.jpg

Raparperi sinnittelee urheasti ylös kohmeisesta maasta

1469362.jpg

Neidonkurjenpolvi puskee jo innolla uutta kasvua

1469355.jpg

Viinisuolaheinä on talvehtinut hyvin viimevuotisten lehtien suojassa

1469368.jpg

Onni ja Ruusa poistamassa varjostuskangasta orjanlaakereiden ja kääpiöstrobusmäntyjen päältä.
(Onni on kankaan alla)


Risuverstaalla sai toinen sammakkoprinssi uuden kodin ja pari lintuakin valmistui.1469377.jpg

Lintu sai pesän, ja heti sinne ilmestyi kolme munaa

1472911.jpg

Sammakkoprinssin valtaistuimena on runsaudensarvi