Kyllä se myyjäispaniikki vaan joka vuosi pääsee yllättämään. Seuraavat myyjäiset ovat runsaan parin viikon kuluttua ja jos nyt laatisi seuraavalle kahdelle viikolle jonkinlaisen lukujärjestyksen itselleen, niin tästäkin saattaisi taas selvitä.
Eilen ja tänään olen keittänyt taas kerran mehuja ja tehnyt porkkanamarmeladia, kun ne pääsivät jälleen loppumaan, mutta nyt pitäisi riittää...ehkä.
Lisäksi olen yrittänyt saada valmiiksi myyjäisiin liittymätöntä isompaa havupallotilausta, sekin tuli tänään valmiiksi, jos nyt sitten pääsisi keskittymään myyjäispalloihin, -kransseihin, -lintuihin.......
2078564.jpg
Osa tilaushavupalloista on vielä kasvihuoneessa

Aloitin iltapäivällä kranssien tekemisen ja kun kamera sattui olemaan mukana verstaalla, otin kuvasarjan "sangallisen" kranssin tekemisestä.
2078557.jpg
Kranssin pohjan teen kahdesta pajunoksasta, jotka kierrän toistensa ympäri, tyvipäät tulevat alareunaan, ne kannattaa sitoa rautalangalla, yläpuolella olevaan sankaosaan ei sen sijaan kannata kiertää rautalankaa.

2078558.jpg
Alaosan päällystän tähteeksi jääneillä kuusenoksilla, pohjasta tulee näin tukevampi ja siihen on parempi sitoa havuja, pelkkä pajurengas olisi liukas ja liian ohutkin.

2078559.jpg
Päällystetyn osan päälle sidon pieniä katajan (tai kuusen, tai männyn) oksia pieninä nippuina.


2078560.jpg
Aloitan toisesta reunasta ja kun olen puolessa välissä, siirryn toiseen päähän, että molemmat päät tulevat samanlaisiksi, ellei näin tee, tulee toiseen reunaan oksien latvaosat ja toiseen taas tyvipäät.


2078563.jpg
Tässäpä valmis katajakranssi "siistillä" työpöydälläni.
Ehdin koristelemaankin muutamia kransseja, mutta pimeys pääsi yllättämään ennen kuin ehdin kuvata niitä, mutta uusi yritys huomenna (:

2078554.jpg
Päivä oli tänään pitkästä aikaa ihanan aurinkoinen ja yöllä oli satanut ensilumi (: (: (:

2078552.jpg

Tämä valkoinen kärhö on harvinaisen sinnikäs kun jaksaa vieläkin kukkia

2078551.jpg

Kukat eivät tosin ole niin puhtaan valkoisia kuin kesällä........