2148548.jpg

Joulukuun alku on kulunut niin monenmoisten puuhien parissa, että blogin päivitys on vallan päässyt unohtumaan. Mutta nyt asia korjaantuu.

Meillä oli täällä omalla kylällä myyjäiset 7.12., joihin osallistuin sekä myyjänä että järjestäjänä.
Edeltävä viikko kului leivontapuuhissa ja havutöiden parissa. Minulla oli  myynnissä pipareita ja karjalanpiirakoita.

2148531.jpg

2148532.jpg

2148528.jpg

Karjalanpiirakat varsinkin olivat suosittuja, kuopuksen kanssa myimme 600 piirakkaa loppuun 20 minuutissa (:

2148542.jpg

2148545.jpg
Tässä pari yleiskuvaa myyntipöydästäni.

2148543.jpg

Ja kun kerran myyjäisiin lähdetään, pitää olla myös ulkomyyntiosasto risulinnuille ja havutöille.
Pihaosastoa hoitivat mieheni ja kuopus vuorotellen.


Viime sunnuntaina olivat Rauman joulumarkkinat, joille viikon aikana täytyi valmistaa uudet havupallot, kranssit ja risulinnut, leivonnaisia en siellä myynyt, mutta yhden erän karjalanpiirakoita paistoin kuitenkin viime viikollakin, kun tulin epähuomiossa luvanneeksi yhdelle asiakkaalle, joka jäi myyjäisissä ilman.

2148549.jpg

2148551.jpg

Nämä kuvat ovat Rauman joulumarkkinoilta, ihan mukavasti riitti sielläkin asiakkaita, nämä kuvat on otettu heti aamulla ennen markkinoiden alkua, kyllä siellä ihan totta oli myöhemmin asiakkaitakin liikkeellä, vaikka näissä kuvissa ei yhtään näykään !
Alemmassa kuvassa näkyy myös tyytyväisen näköinen torimatami, jolla on päällään koko vaatekaapin sisältö, silti tahtoi vilu yllättää, vaikka sää kohtalaisen hyvä olikin, ei edes räntää satanut (: (:

Kivaa oli sekin, että torin vastakkaisella laidalla oli Risulinnun myyntipöytä, pikaisesti tavattiinkin ihan livenä, ettei aina vain näin netin välityksellä (:


Tänään olimme plantaasilla suorittamassa kuusipuiden hoitoleikkauksia, huomiseksi olen luvannut vielä neljä havupalloa ja havut olivat kotoa jo loppu. Ne neljä viimeistä palloa sain myös valmiiksi iltapäivällä. Enää en aio tehdä yhtään tänä vuonna !

Huomisesta aloitan oman joulun valmistamisen, vaikka siinä ei paljon tarvitse vaivaa nähdä, olemme täällä kotona kolmen ihmisen ja viiden kissan kesken, Tuomas ja Laura ovat vielä Koreassa ja lähtevät Tapaninpäivänä Japaniin. Meillä ei kukaan erityisemmin pidä kinkusta, eikä liharuoasta yleensäkään, joten nyt valitsemme kukin kolme ruokaa, mitä haluamme jouluna syödä, oli se sitten jouluruokaa tai ei ja minä valmistan ne. Paitsi kissoilta ei kysytä, ne saavat syödä mitä annetaan (:
 2148533.jpg


Mukavaa joulun odotusta !