Voi vitsi!!! Olin  äsken jo kirjoittanut hyvän matkaa, kun  Onni-kissa tuli tassuttelemaan näppäimistölle ja sulki koko koneen. Riesa tuntuisi nyt kyllä Onnia paremmalta nimeltä,  mutta on se siitä huolimatta niin ihana kisu :)
Joten aloitetaas taas alusta: Viime viikko oli täällä Lounais-Suomessa, kuten varmaan koko Suomessa,  kesäisen lämmin ja luonto vihertyi ihan silmissä.  Työpaikalla taimistolla  oli jo kiireinen viikko,  asiakkaita sai toppuutella  kesäkukkien ja tomaattien hankkimisessa, lämpimät päivät saivat monet uskomaan kesän jo alkaneen.  Maanantai palauttikin  taas todellisuuteen ja normaaliin 10 astetta matalampaan lämpötilaan.
Viime yönä oli täälläkin 3 asteen halla ja illalla olimme pojan kanssa mansikkaplantaasillamme levittämässä harsot mansikoiden päälle. Mansikat, joilla oli talviharso suojana,  kukkivat jo, joten nyt alkoi taas jokailtainen lämpötilan seuraaminen. Aamulla harsot pitää taas kiskoa sivuun, että mehiläiset pääsevät pölytyspuuhiin, mikäli tarkenevat lennellä näin kolealla ilmalla.  Illalla onneksi pilvistyi ja alkoi vähän sadella, joten ensi yönä ei tarvitse pelätä hallaa.
Plantaasilla on kitketty rikkaruohoja ja  vihannespunkkeja on alettu torjua, ensi viikonloppuna laitetaan ensimmäiset lannoitteet mansikalle.
Kotipihalla saatiin terassi käsiteltyä puuöljyllä  ja istutin  keltaiset ja oranssit orvokit ruukkuun terassille ja sen kunniaksi sitten grillailtiin viikonloppuna.
Kasvihuone alkaa täyttyä puutarhalta ostetuista kesäkukista, jotka odottavat  ulos istutusta, lisäksi siellä ovat  siemenistä kylvetyt pienet taimet odottamassa koulimista.

1532831.jpg

Koivussa on jo näin isot lehdet

1532839.jpg

Muurahaiset ja koivun hiirenkorvat

1532854.jpg

Nurmikon jokaisella ruohonkorrella oli aamulla oma timantti

1532832.jpg

Kylmänkukka avautuu ihan pian

1532846.jpg

Vuokko-omenapuun kukkanuppu

1532829.jpg

Alppipajun kissa on muuttunut punaiseksi


1532848.jpg

Äitienpäiväkukat mummoille on jo istutettu valmiiksi

1532852.jpg

Raparperi on kasvanut huimaa vauhtia