Vilpoisista ilmoista huolimatta plantaasilla on riittänyt puuhaa. Olemme tehneet uutta, noin 2500 neliön mansikkamaata. Lohkolla on kasvanut tähän asti kauraa, joten rikkakasveja ei pellossa ole kovin paljon, mutta kiviä sitä enemmän. Siispä ensimmäiseksi piti tilata "kivikarhu" niitä keräämään. Kiviä kertyikin yksi traktorikuormallinen.  Sitten haettiin Kekkilästä lannoittamatonta turvetta 60 kuutiota ja sekoitettiin se mullan joukkoon ja levitettiin  mansikalle sopivat lannoitteet. Mansikkamuovien levitys sujui traktorilla, samalla kertaa vedettiin myös tihkukasteluletkut muovin alle.  Sitten päästiinkin jo istutuspuuhiin, tänä keväänä istutamme noin 2500 tainta ja ensi keväänä loput. Taimet ovat avojuurisia frigotaimia, joissa ei istutushetkellä ole muuta kuin juuret ja pieni silmu näkyvissä, joten tarvitaan lujaa uskoa, että niistä vielä tänä kesänä tulisi satoa, mutta kokemuksen mukaan: kyllä tulee !
Yhden päivän olin varsinaisesta työstä vapaalla istuttamassa taimia, muuten ovat kesätyöpoikamme hoitaneet istutuksen, tänä vuonna meillä onkin ahkerat ja reippaat kesätyöntekijät :)


1591500.jpg
 Kivikarhu .....


1591503.jpg
keräämässä kiviä pellolta

1591508.jpg

Mansikkamuovin asennus on tarkkaa puuhaa


1591530.jpg

Juuri istutettu mansikan taimi

Sadetta ja lämpöä tarvittaisiin, että kasvit jatkaisivat taas kasvuaan, kaikki tuntuu olevan pysähtyneesssä tilassa, edes perennoja ei uskalla istutella.


1591521.jpg

Karhunvatukan nuppu on ollut samanlainen jo monta päivää


1591528.jpg

Koristomenapuu sentään on uskaltanut avata nuppunsa

Taas on luvattu hallaa ensi yöksi, joten kohta tästä taas lähdetään peittelemään mansikoita. Huomenna olisi tarkoitus istuttaa uusia vadelman taimia.  Kokeilen  uutta lajiketta, POLKA-syysvadelmaa, jonka pitäisi tuottaa satoa saman vuoden versoilla, joten satokin valmistuu vähän myöhemmin kuin tavallisilla vadelmilla. Mielenkiintoista. 100 tainta on odottamassa maahan istuttamista, joten eipä tarvitse miettiä, mitä tekisi varsinaisen työpäivän jälkeen:)

Työpaikalla taimistolla on kaupankäynti jo vilkastunut, kun ilmat vähän lämpenivät, viikonloppuna tarjottiin asiakkaille munkkikahvit ja hanuristikin oli paikalla ihmisiä viihdyttämässä.

1591531.jpg

1591505.jpg

Jättidaalietta hehkuu aurinkoisena


Nyt lähden peittelemään mansikat ja houkuttelemaan kissakansan sisätiloihin yöksi !