Hallanvaara saa puutarhaharrastajan valppaaksi ja pitää mielen virkeänä. Tuulen tyynnyttyä on viime tunnit kuluneet harsoja levitellen. Nyt pitää olla tarkkana, että muistaa kaiken mitä pitää peitellä: mansikkaplantaasilla kahdella lohkolla mansikat kukkivat ja marjapensaat ovat täydessä kukassa, siellä ovat mies ja poika peittelypuuhissa.  Kotipihalla evakuoin pelakuut takaisin kasvihuoneeseen ja mustikkapensaat sekä kotkansiipisaniaiset ja viikonloppuna istutetut kuunlijat ja särkyneet sydämet saivat harson suojakseen, muistinkohan kaikki ?
Taimistolla oli tänään hiljainen päivä lämpimän viikonlopun ruuhkan jälkeen, perennapenkin laittajia kuitenkin uskaltautui ostoksille.   Kylmä sää pelotteli tutuille pesimäpaikoilleen saapuneet pääskytkin, jotka viikonloppuna kävivät jo kertomassa kuulumisiaan, sirkutus oli  silloin melkoinen, mutta tänään ei näkynyt ainuttakaan.

1551958.jpg

Plantaasilla mansikat....

1551960.jpg

..jo kukkivat


1551950.jpg

Punaherukkapensas on täynnä kukkia

1551952.jpg

Kasvihuoneessa alkaa olla ruuhka, kun siellä muiden taimien lisäksi ovat kaikki kesäkukkaistutukset odottamassa ilmojen lämpiämistä


1551951.jpg

Japaninvaahteran juurelle istutin kallio- ja valkomaksaruohoa

1552169.jpg
 
Viivi kääpiöstrobusmännyn juurella valvomassa pikukisujen touhuja

Nyt kello alkaa olla niin paljon, että  menen hakemaan Viivin ja muut kissat yöksi sisälle ja nukkumaan :)