1795667.jpgMinä tykkäänkin eniten elokuusta ja sadonkorjuusta. Kevätkin on kyllä ihanan hurmaavan huumaavaa aikaa, kun kaikki alkaa kasvaa, kesä taas on yhtä hässäkkää mansikoiden kanssa, mutta elokuussa saa jo keskittyä kaikessa rauhassa nauttimaan sadonkorjuusta.

Tänään olimme kuopuksen kanssa kahdestaan keräämässä vadelmia ja mansikoita,(keräsimme niitä kyllä enemmän, mitä tuossa kuvassa on näkyvillä) kesätyöntekijät ovat jo jääneet pois valmistautumaan koulun alkamiseen.
Mansikkamaan rastasverkot aiheuttivat ylimääräistä puuhaa: Täällä on tuullut eilisestä alkaen ihan kohtalaisesti, niinpä verkot olivat lentäneet pois paikoiltaan, yksi oli lennähtänyt ja takertunut naapurin koivuun, pihlajaan ja katajaan (ei ole mikään ihan pieni verkko, vaan n.120 m2). Saimme kuitenkin verkon irroitetuksi ja naapurikin on ihan mukava....:)

Nyt ovat mansikat ja vadelmat höyrystymässä mehuksi.
 
Kesäkurpitsat ovat hienoa raidallista laatua " Zuccine striato d`Italia".  Niitä tulee kyllä ihan valtavasti, aion valmistaa niistä marmeladia ja ovat ne ihan makoisia grillattunakin.

Teen näitä mehuja, hilloja ja marmeladeja aina isot määrät. Niin kotikylällä kuin plantaasikylälläkin on aktiiviset kotiseutu- ja kyläyhdistykset, jotka järjestävät "maalaismarkkinoita", joissa myydään paikallisia tuotteita.  Niissä on kiva käydä myymässä syksyn satoa ja muita keitoksia ja käsitöitä :)

1795680.jpg

Tämän päivän satoa

1795670.jpg

Florence-mansikat ovat vielä ihan mukavan kokoisia

1795673.jpg

Kuopus on superhyvä vadelmanpoimija


Oikein hyvää alkanutta elokuuta kaikille :)