Eilinen päivä oli kunnon sadepäivä, joten päätimme kissojen kanssa viettää sen kukin omalla tavallamme.
Poimin maanantaina (sateessa) 40 litraa mansikoita, jotka sitten eilen keitin mehuksi ja hilloksi. Siinä talo kyllä lämpeni mukavasti ja tuli hyvät tuoksut.
Kissat nauttivat lämmöstä kukin tahollaan.
Ruusa ei jaksanut kiivetä edes sohvalle
Nipsu jaksoi sentään aina välillä kääntää kylkeä
Eilisen päivän aherruksen tulos: Mansikkahilloa, porkkanamarmeladia, mansikka-raparperimehua ja mansikkamehua
Porkkanamarmeladi on todella aurinkoisen väristä ja herkullisen makuista (kuvassa väri ei näköjään ihan pääse oikeuksiinsa). Sitä voi mainiosti käyttää täytekakun tai kääretortun täytteenä, tulee kauniin väristä ja raikasta.
Tässä valmistusohje
1 kg porkkanoita
vettä keittämiseen
2 sitruunaa
1 appelsiini
1 pkt hillo-marmeladisokeria
Porkkanat kuoritaan ja paloitellaan. Keitetään vedessä kypsiksi n. 30 minuuttia. Vesi kaadetaan pois ja porkkanat soseutetaan esim. sauvasekoittimella. Tämän jälkeen lisätään sitruunoista ja appelsiinista puristettu mehu, joukkoon voi raastaa myös sitruunan kuorta, sekä hillo-marmeladisokeri, kuumennetaan ja keitetään 2 minuuttia koko ajan sekoittaen. (Varo, roiskuu helposti). Ja sitten vaan tölkitetään.Tosi helppoa:)
Tässä vielä kuva marmeladista oikean värisenä
keskiviikko, 23. heinäkuu 2008